Radovi na rekonstrukciji biciklističkih staza prema Bilju i Tenji u punom su jeku

Povoljni vremenski uvjeti posljednjih tjedana omogućili su početak opsežnih radova na rekonstrukciji dviju frekventnih biciklističko-pješačkih staza grada Osijeka. Riječ je o rekonstrukciji staza uz Biljsku i Tenjsku cestu, koje će ovom prilikom biti obnovljene, proširene i osvijetljene.

Prava dinamika radova

– Nakon obavljanja pripremnih radova na obje dionice, rekonstrukcija staza sada teče pravom dinamikom. Uz rekonstrukciju postojeće biciklističke staze prema Tenji, na kojoj obnavljamo kanalski sustav, odnosno sustav odvodnje uz cestu, obnovit će se i prijelazi na poljskim putevima, kako bi poljoprivrednici mogli nesmetano doći do svojih čestica. S druge strane, poslije prometnog elaborata, radovi uz Biljsku cestu su krenuli nešto kasnije, ali sada se kreću prema planu, pa će se uz proširenje pješačko-biciklističke staze širine 4 metra, naposljetku postaviti i javna rasvjeta, kao i odbojnici uz cestu, čime će se doprinijeti sigurnosti korisnika – otkriva Srećko Kukić iz Upravnog odjela za programe Europske unije Grada Osijeka, naglašavajući kako se sve izvodi u skladu s novim Pravilnikom o biciklističkoj infrastrukturi.

Završetak radova očekuje se do kraja kolovoza

Radnici i strojevi koji rade punom parom se tako sada mogu vidjeti na samom ulazu u Tenje, dok su radovi prema Bilju počeli odmah poslije zatvorene benzinske crpke, jer Vodovod Osijek uskoro počinje s obnavljanjem vodoopskrbne mreže na drugom dijelu, u blizini restorana Čarda kod Baranjca, gdje će se izmjestiti i autobusno stajalište za stotinjak metara prema Bilju – jer postojeće stajalište nije bilo u skladu s propisima.

– Planirani završetak radova se očekuje 30. kolovoza ove godine, uoči početka nove školske godine, ali sudeći prema napretku radova na ukupno 3.6 kilometara biciklističko-pješačkih staza, to bi moglo biti i brže – zaključuje Kukić.