Programi ekološke osviještenosti

U suradnji s Unikomom u travnju su provođeni programi ekološke osviještenosti za učenike osnovnih škola u sklopu Dana planete Zemlje. Programi su se odvijali na glavnom gradskom Trgu Ante Starčevića, a učenici su na okupljalište dolazili gradskim prijevozom. Dva autobusa krenula su iz Čepina, za potrebe učenika Osnovne škole Miroslava Krleže i Osnovne škole Vladimira Nazora, a učenici Osnovne škole Josipovac stigli su posebnim autobusom. Učenici iz Osijeka gradski tramvajski prijevoz koristili su besplatno, dovoljno je bilo da su odjeveni u programske majice.

 

Učenici su se natjecali u disciplinama održavanja čistoće. Vrlo atraktivno za sugrađane u prolazu i veliko iskustvo za sudionike i članove njihovih obitelji koji su danima o tome slušali.

Na jednoj od ranijih akcija učenici 6a razreda Osnovne škole Ivana Filipovića predstavili su se u tramvaju izložbom “Kako je čep postao lijep”. Ovo je jedan od najuspješnijih radova iz te faze.

Slatkiši dizajnirani od kreativno obojenih i posloženih plastičnih čepova izloženi u tramvaju. Maštovit, dakle, nije bio samo pristup ekološkoj temi nego i odabir mjesta za izložbu.