Godinu dana je trajala kompletna modernizacija informatičkog sustava

Modernizacija informatičkog sustava Gradskog prijevoza putnika dovršena je krajem siječnja. Projekt podrazumijeva kompletno hardversko i softversko obnavljanje pozadinske logistike u tvrtki. Posao je trajao punih godinu dana, a sustav je danas postavljen prema najnovijim standardima takvih informatičkih platformi. – U tih godinu dana zapravo je završena modernizacija postojećih stvari i mogućnosti, a sad krećemo s implementacijom novih rješenja koja će djelatnicima i putnicima biti dostupna najkasnije do kraja 2018. – kaže Denis Šuljug, voditelj Informatičke službe GPP-a.

Sva postojeća i buduća rješenja razvijana su s namjerom ostvarivanja velikih prednosti za putnike i vozače u vozilima gradskog prijevoza, odnosno za sve djelatnike tvrtke koji su uključeni u proces pružanja usluga i njihove kontrole te je svima njima posao sada maksimalno olakšan. Djelatnici su dobili nove Windowse i nova računala. A modernizacijom je obuhvaćen i kompletan proces prodaje karata.

VOZNI REDOVI
Putnicima će kroz različite kanale biti dostupniji i vozni redovi, npr. online, kroz aplikacije, budući da ranije nije bilo dvosmjerne komunikacije s vozilima, a sada je sve na višoj razini.